Az érzékeny fogak ápolása

Az érzékeny fogak ápolása

Az érzékeny fogak ápolása

Napi szájápolás érzékeny fogak számára

Ha azon tűnődik, mi a legjobb mód érzékeny fogai ápolására, a megoldás: építsen be jó szokásokat a napi szájápolási rutinjába.

Kövesse ezeket a tanácsokat, melyek segítenek érzékeny fogai ápolásában.

  • Rendszeresen mosson fogat és használjon fogselymet A jó szájhigiénia segíthet meggátolni az olyan állapotok kialakulását, mint például a fogíny visszahúzódása, amely fogérzékenységhez vezethet.
Napi szájápolás érzékeny fogak számára
  • Kerülje a túl erős vagy a túl gyakori fogmosástA túl erős vagy a fogorvosa által ajánlott fogmosásnál többszöri fogmosás hozzájárulhat a fogíny visszahúzódásához vagy a fogzománc elkopásához. Idővel a visszahúzódó fogíny és a fogzománc kopása a dentin szabaddá válásához és fogérzékenységhez vezethet.
  • Használjon lágyabb fogkefét!A lágyabb fogkefe segíthet csökkenteni a túl erős fogmosás hatását és megvédi a fogzománcot.
  • Használjon fogérzékenységre kifejlesztett fogkrémet!A fogérzékenységre kifejlesztett fogkrémek, mint a Sensodyne, napi kétszeri használat mellett enyhítik a fogérzékenység okozta fájdalmat. 

Kérje ki fogorvosa tanácsát az Önnek legmegfelelőbb szájhigiéniáról és fogmosási technikáról, például, hogy milyen gyakran és mennyi ideig mosson fogat.

 

A FOGÉRZÉKENYSÉGRŐL