Az érzékeny fogak ápolása

Az érzékeny fogak ápolása

Az érzékeny fogak ápolása

A ´fürdőszobán kívüli´ ápolás

Az egyik leghatásosabb módszer, mellyel kezelhetjük a fogérzékenységet valamint egészségesen tarthatjuk a fogainkat és ínyünket, ha napi kétszer mosunk fogat olyan speciálisan fogérzékenységre kifejlesztett fluoridos fogkrémmel, mint a Sensodyne termékcsalád. Vannak azonban más módszerek is, amelyek segítenek kezelni a fogérzékenységet.

  • Látogassa rendszeresen fogorvosát! Kérjen időpontot fogorvosától, ha már nem volt nála az elmúlt fél évben.
  • Kerülje a fogcsikorgatást! Ha tudja, hogy csikorgatja a fogait vagy ha kellemetlen érzést érez a fogaiban, amikor reggel felkel, kérdezze meg erről fogorvosát minél előbb.

Élvezze kedvenc ételét és italát!

Idővel a savas ételek és italok hozzájárulhatnak a fogzománc és a fog kopásához. Ide tartoznak a gyümölcsök és a gyümölcslevek, szénsavas italok, fekete kávé vagy tea, bor, és bármi, aminek erőteljes az íze, mint a ketchup vagy a salátaöntet.  Ha saverózió veszélyének van kitéve, kérje ki fogorvosa tanácsát például arról, hogyan fogyasszon savas ételeket és italokat. Próbáljon ki olyan speciálisan a saverózióra kifejlesztett fogkrémet is, mint a ProNamel.

Sensodyne Online Fogérzékenység Diagnosztika

Tudjon meg többet a fogérzékenységéről

Úgy gondolja, hogy fogérzékenységre utaló tünetei vannak? Az Online Állapotfelmérés vizsgálatunk segíthet többet megtudni a problémáról. Csak néhány perc és akár azonnal kipróbálhatja.

Online Állapotfelmérés

A FOGÉRZÉKENYSÉGRŐL