A saverózióról

A saverózióról

A saverózióról

A saverózióról

Mi a saverózió?

A saverózió nagyon gyakori, mégis sok ember nincs tisztában azzal, hogy milyen hatással lehet a fogaira.


A saverózió egy szájhigiénés probléma, aminek folyamatosan nő a gyakorisága. A saverózió (másnéven eróziós fogkopás, fogzománc-erózió vagy fogerózió) olyan folyamat, amely az igen értékes fogzománc (a fog kemény külső rétege) visszafordíthatatlan elvesztéséhez vezethet.

Causes of acid erosion

A saveróziót elsősorban a mindennapi savas ételeinkben és italainkban található savak okozzák, beleértve néhány egészséges választást is, mint pl. a gyümölcsök és préselt levek. Például napi több mint két adag friss gyümölcs fogyasztása a saverózió megnövekedett kockázatával jár. Amikor a sav érintkezik a fogakkal, a zománc kemény felszíne ideiglenesen megpuhulhat, így sérülékenyebb lesz a más felszínekkel - pl. más fogakkal, fogkefével - való érintkezés során.


A túl erős fogmosás felgyorsíthatja az ételekben található savak által okozott kopást. Ez különösen fontos a savas ételek és italok fogyasztását követő percekben, amikor a fogzománc a legsérülékenyebb. Egyéb okok lehetnek: savas kémhatású gyógyszerek rendszeres használata vagy a refluxbetegség.


A fogak védelme a saveróziótól azzal kezdődik, hogy pontosan meg kell értenie mi is ez, mi okozza, miben különbözik a fogak kilyukadásától, és mit tehet a megelőzésére.

A Pronamelt kifejezetten a saverózió hatásainak kivédésére fejlesztették ki.

Ezenkívül fenntartja a fogak és az íny egészségét, védelmet nyújt a fogszuvasodással szemben és friss, tiszta érzetet hagy a szájban.*

Fedezze fel a Pronamel termékeket itt.

Pronamel is specially formulated to protect against the effects of acid erosion

*napi kétszeri fogmosás mellett

A fogzománcról

A fogzománcról

A fogzománcról

A saverózióról

A saverózióról

Miért a Pronamel?

Miért a Pronamel?