A fogérzékenység tünetei

A fogérzékenység tünetei

A fogérzékenység tünetei

A fogérzékenység gyakori kiváltó okai

Számos kiváltó oka lehet a nyilalló fogfájdalomnak. Ezek a fogérzékenység leggyakoribb kiváltó okai:

  • Hideg ételek és italok fogyasztása
  • Forró ételek és italok fogyasztása
  • Édes és savanyú ételek fogyasztása
  • Hideg levegő belélegzése
  • Fogmosás
A fogérzékenység gyakori kiváltó okai

A fogfájás egyéb okai a fogszuvasodást beleértve

Az alábbiakban olyan fogproblémákról olvashat, amelyek fogfájdalmat okozhatnak:

Fogszuvasodás

A fogszuvasodás okozta fájdalom ugyanolyan érzést kelthet, mint a fogérzékenység. A fogszuvasodás akkor jelentkezik, amikor az ételben és italban található cukor reakcióba lép a fogon lévő fogkő baktériumaival és savat képez. Ezek a savak fokozatosan meglágyítják és feloldják a fogzománcot és a dentint. Napi kétszeri fluoridos fogkrémmel történő fogmosás segít megerősíteni a fogakat.

A fogszuvasodással az a probléma, hogy bizonyos esetekben a fájdalmat csak az előrehaladott stádiumban érezzük. A korai stádiumokban kezelhető. Tehát ha nem is érez fájdalmat, fontos, hogy rendszeresen járjon fogászati ellenőrzésre, hogy a fogorvosa észrevegye a fogszuvasodás korai jeleit és kezelhesse.

Fogfehérítés

Sok ember tapasztal fogérzékenységet fogfehérítő kezelés alatt vagy után. Fogfehérítés alatt a professzionális kezelést értjük, amelyet fogorvos végez el és amely alatt fehérítő anyagokat használ.

Az érzékenység, amelyet fogfehérítés alatt vagy után tapasztalnak, különbözik a fogérzékenységtől. Feltételezhetően a termékben található fehérítő komponens áthatol a fogzománcon és a dentinen, és behatol a fog központjába, ahol gyulladást és átmeneti érzékenységet okozhat.

Kezelés után

Nem ritka, hogy a fog érzékeny egy fogászati kezelés után. Ha azonban ez az állapot nem szűnik meg, forduljon fogorvosához tanácsért.

A fogfájás más gyakori okai lehetnek a fogtályog vagy megrepredt fog. Fontos, hogy rendszeresen látogassa fogorvosát és ellenőriztesse fogai és ínye állapotát. Ha fájdalmat vagy kellemetlen érzést érez, különösen ha ez nem szűnik meg, forduljon fogorvosához tanácsért.

Sensodyne Online Állapotfelmérés

Úgy gondolja, hogy fogérzékenységre utaló tünetei vannak? Az Online Állapotfelmérés vizsgálatunk segíthet többet megtudni a problémáról. Csak néhány perc és akár azonnal részt vehet benne.

Online Állapotfelmérés

A FOGÉRZÉKENYSÉGRŐL