Minden pácienst arra bíztattak, hogy a SENSODYNE „A fogérzékenység sok arca” projektjében való részvételük során látogassanak el fogorvosukhoz. A páciensek beleegyeztek abba, hogy szereplésükkel segítenek a SENSODYNENEK a fogérzékenységre való figyelem felhívásában.

Tekintsen be fogérzékenységről szóló filmünk a kulisszái mögé

TUDJON MEG TÖBBET A TECHNOLÓGIÁRÓL, AMELY LEHETŐVÉ TESZI A SENSODYNE SZÁMÁRA A FOGÉRZÉKENYSÉG OKOZTA kellemetlenség HATÁSAINAK JOBB MEGÉRTÉSÉT

A fogérzékenység kezdetben csak egy apró kellemetlenség amiről nem is mindig veszünk tudomást, azonban később éles, belenyillaló fájdalomként is jelentkezhet.

A fogérzékenység nem új jelenség, de az innovatív technológia lehetővé teszi a Sensodyne számára, hogy jobban megértse annak okait és hatásait, illetve azt, hogy hogyan lehet azt gyorsan és hatékonyan kezelni. A Sensodyne reklámfilmje - amelyet lefelé görgetve és kattintva megtekinthet -, a legmodernebb filmkészítési technikák segítségével pontosan be tudja mutatni a fogérzékenység okozta kellemetlenség jelentkezésének pillanatát, miközben a tudomány fejlődése lehetővé teszi számunkra, hogy molekuláris szinten tanulmányozzuk a fogérzékenység kezelési lehetőségeit.

Mindenki, aki már szenvedett fogérzékenységtől tudja, hogy kellemetlenséggel jár, akár szúró érzésről van szó, a pillanatnyi erős kellemetlenség jelei láthatóvá válnak az arcon. A film célja, hogy megörökítse a fogérzékenység okozta kellemetlenség jelentkezésének pontos pillanatát annak érdekében, hogy jobban megérthessük a fogérzékenység okozta kellemetlenséget és annak hatásait.

A rendező - Rod Main - gyakran forgat igazi emberekkel, de a Sensodyne reklámfilmhez használt technológia lehetővé teszi számára, hogy közelről szemléltesse a fogérzékenység hatásait. Ehhez a stáb egy Phantom Flex4K nagysebességű digitális kamerát használt, amely másodpercenként több mint 1000 képet rögzít. Ez azt jelenti, hogy egy egyetlen másodperces pillanat egy vagy két percig is tarthat a képernyőn. „Így tényleg látható volt, ahogy az izmok összerándulnak és az arc „összegyűrődik” a fogérzékenység jelentkezésének pillanatában”1, magyarázza Main.

 

KITEKINTÉS A JÖVŐBE

Jonathan Earl, a Sensodyne innovációs igazgatója inspirálónak találta ezt a szemléletet. Úgy gondolja, hogy új módot kínálhat a fogérzékenységtől szenvedő betegek vizsgálatára.


Nem idegen Earl számára, hogy egy újszerű módon alkalmazott technológia segítsen megérteni a fogérzékenységet és annak kezelési lehetőségeit. Már doktori tanulmányai során fejlett mikroszkópokkal vizsgálta közelebbről a fogak szerkezetét.


Az erős nagyítás különösen fontos a fogérzékenység tanulmányozása során. A fogak akkor válnak érzékennyé, ha felszínre kerül a fog lágy része, az úgynevezett dentin, amelyet normál esetben a fogzománc véd. A dentin apró, folyadék tartalmú csövecskéket tartalmaz, melyek neve tubulusok. Hideg, forró vagy édes étel vagy ital fogyasztásakor a folyadék mozog, ami irritálja az ideget és ez fájdalmat vált ki.

 

Nézzünk bele a fog belsejébe!

A tubulusok mikroszkopikus méretűek. „Összehasonlításként: egy emberi hajszál átmérője nagyjából 100 mikrométer, a dentin tubulusoké pedig nagyjából egy mikrométer, vagyis a haj átmérőjének egyszázada”2, magyarázza Earl.

A fog ezen struktúráinak jobb megértése érdekében Earl és csapata külső szakértőkkel működik együtt, gyakran egyetemeken, és olyan fejlett mikroszkópokat használnak, melyek lehetővé teszik az akár egymilliószoros nagyítást is. Ez a nano-tudományos technológia lehetővé teszi annak szemléltetését, hogy a Sensodyne hogyan tölti fel a dentin csatornácskákat a fogérzékenység leküzdése érdekében.

 

A Sensodyne a legmodernebb technikák és felszerelések használatának köszönhetően még jobban képes megérteni a fogérzékenységet és annak hatásait, lehetővé téve ezzel, hogy folyamatosan jobb és hatékonyabb termékeket fejlesszen ki. Ez az innovatív megközelítés tette lehetővé a Sensodyne Rapid megalkotását, amely új formulájával klinikailag bizonyítottan enyhíti a fájdalmat 60 másodperc* alatt és tartós védelmet nyújt napi kétszeri fogmosás esetén. Segít a fogérzékenység okozta fájdalom gyors legyőzésében.

* Addy et al. J Clin Dent. 2010; 21 (2): 25-30; Makin SA. Am J Dent. 2013; 26 (Spec Iss A): 25A31A.; A Haleon 3 saját belső klinikai vizsgálata (vizsgálati kódok: GSKCH 207212, 2017; 205084, 2016; 205072, 2016)


1 Rod Main, rendező átirat
2 Jonathan Earl, innovációs igazgató átirat

Take the Sensodyne Online Check Up

Végezze el a Sensodyne Online Állapotfelmérést!

Forró, hideg vagy édes ételek fogyasztásakor néha belenyilalló és éles fájdalmat érez? Akkor fogai érzékenyek lehetnek. Végezze el a Sensodyne Online Állapotfelmérést, és tudjon meg többet az érzékeny fogakról és a termékekről, melyek segíthetnek Önnek.

Online Állapotfelmérést!

Sensodyne Repair and Protect Whitening

A fogérzékenység sok arca

Az embereket fogérzékenységtől mentes élethez segítő projekt

 

További információk