Minden pácienst arra bíztattak, hogy a SENSODYNE „A fogérzékenység sokféle arca” projektjében való részvételük során látogassanak el fogorvosukhoz. A páciensek beleegyeztek abba, hogy szereplésükkel segítenek a SENSODYNENEK a fogérzékenységre való figyelem felhívásában.

Milyen érzés valójában a fogérzékenység?

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT ÉS TUDJON MEG TÖBBET ARRÓL, HOGY A FOGÉRZÉKENYSÉGTŐL SZENVEDŐK HOGYAN ÍRJÁK LE FÁJDALMUKAT, ILLETVE ARRÓL, HOGY A FÁJDALOM HOGYAN KEZELHETŐ SENSODYNE RAPID TERMÉKÜNKKEL

Az emberek számos módon írják le a fogérzékenység okozta fájdalmat. A fájdalomtól szenvedők éles, belenyilalló fájdalomként írták le, a táblán végighúzott körömhöz és tűszúráshoz hasonlították. Egy biztos: rendkívül kellemetlen érzés.


„A fogérzékenységet legtöbben forró vagy hideg, vagy éppen édes étel, ital fogyasztása után érzett rövid, éles, nyilalló érzéshez hasonlítják”1 – magyarázza Nisha Farma fogorvos. Ez a fizikai kellemetlenség azonban a fogérzékenység következményeinek csupán a kezdete.


Senki sem szereti az állandó fájdalmat, de annak ellenére, hogy háromból egy ember tapasztal fogérzékenységet, mégis csak egy személy tesz valamit a probléma kezeléséért2. A többiek más módon próbálnak megküzdeni vele, például kerülik bizonyos ételek és italok fogyasztását, szívószállal isznak vagy a fogaikra helyezik a nyelvüket, hogy megvédjék azokat. Ezáltal a fájdalmat ugyan elkerülhetik, azonban az életminőségükre gyakorolt jelentős kihatás megmarad.


A Sensodyne reklámfilmben a fájdalomtól szenvedők elmondják, hogy a fogérzékenység milyen hatással van életvitelükre.


Minden résztvevő arról számolt be, hogy kerülik azokat az ételeket és italokat, amelyek tudomásuk szerint esetükben érzékenységet váltanak ki. Oliver szerint: „Soha az életben nem harapnék bele jégkrémbe”3, míg Júlia ennyit tesz hozzá: „Óvatosnak kell lenned, ha valahová elmész a barátaiddal, mert nem szeretnéd ezt az érzést. Érzékeny fogakkal élni egészen nyomasztó is lehet”4.


Egyértelmű, hogy a fogérzékenység okozta fájdalmat nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

 

A FÁJDALOM CSUPÁN A KEZDET

„Dentintúlérzékenység esetén a fájdalom csak a kezdet. Olyan, mint a kavics a cipőben. Csak egy apró dolog, de egy apró dolog kihathat egész életünkre,”5 mondja Peter Robinson professzor, a Bristoli Egyetem Orvosi Fogorvosi Karának vezetője. „Ha arra gondolunk, hogy a fájdalom milyen hatással lehet mindennapi életünkre, akkor azt látjuk, hogy jelentős következményei vannak. Vannak, akik azt állítják, hogy kerülik a jégkrémek és a hideg italok fogyasztását, illetve nem járnak szórakozni emiatt. Volt aki a nyaralását is lemondta a hideg idő miatt,” folytatja a professzor.

A probléma az, hogy sok ember annyira beletörődött a fogérzékenység okozta fájdalomba, hogy fogalmuk sincs arról, hogy létezik egy egyszerű és hatékony módszer a probléma kezelésére. „Sokan meg se említik problémájukat, mert már annyira megtanultak együtt élni a fájdalommal”,6 állítja Farma.

 

60 MÁSODPERC** ALATT ELMÚLIK

Fontos azonban ellenőriztetni fogainkat fogorvosunkkal, ha fogérzékenység okozta fájdalmat tapasztalunk. A fogszakorvos megállapíthatja, hogy áll-e komolyabb ok a probléma hátterében, de ha dentin túlérzékenységet diagnosztizálnak, az jó hír lehet, mert könnyen kezelhető.


„Ha a betegnél dentin túlérzékenységet állapítanak meg, az nem jelenti azt, hogy el kell viselnie azt” magyarázza Farma7. „Szerintem az emberek azt gondolják, hogy nem tehetnek semmit ellene, de ez nem igaz.”


A Sensodyne kifejlesztette a Sensodyne Rapidot, amely gyors, egyszerű és hatékony kezelést biztosít a fogérzékenységtől szenvedőknek. Ami még ennél is ígéretesebb, hogy klinikailag bizonyítottan mindössze 60 másodperc** alatt csökkenti a fogérzékenység okozta fájdalmat, így gyorsan legyőzhető a fogérzékenység okozta fájdalom, és folyamatos védelmet nyújt minden fogmosánál*.

* Napi kétszeri használat mellett

** Addy et al. J Clin Dent. 2010; 21 (2): 25-30; Makin SA. Am J Dent. 2013; 26 (Spec Iss A): 25A31A.; A GSK 3 saját belső klinikai vizsgálata (vizsgálati kódok: GSKCH 207212, 2017; 205084, 2016; 205072, 2016)


ÉLJEN TELJES ÉLETET

Ha Ön egyike azon minden harmadik embernek, akik érzékeny fogaktól szenvednek, vagy ha a fogérzékenységtől szenvedők azon 70%-ába tartozik, akik azt állítják, hogy az érzékenység megfosztja őket az evés és ivás örömeitől, akkor az új Sensodyne Rapid egyszerű megoldást jelenthet problémájára.


Tehát ha legközelebb belenyilalló fájdalmat érez, vagy nemet mondana kedvenc ételére vagy italára a fogérzékenység okozta fájdalom elkerülése érdekében, tegye fel magának a kérdést: létezik-e gyors és egyszerű megoldás.

 


1 Nisha Farma, fogorvos, Mi a fogérzékenység? Reklámfilm
2 Sensodyne Rapid Relief globális fő üzenetek
3 Együtt kell élni a fogérzékenységgel? reklámfilm
4 Együtt kell élni a fogérzékenységgel? reklámfilm
5 Együtt kell élni a fogérzékenységgel? reklámfilm
6 Nisha Farma, fogorvos, teljes árirat
7 Nisha Farma, fogorvos, teljes átirat

Take the Sensodyne Online Check Up

Végezze el a Sensodyne Online Állapotfelmérést!

Forró, hideg vagy édes ételek fogyasztásakor néha belenyilalló és éles fájdalmat érez? Akkor fogai érzékenyek lehetnek. Végezze el a Sensodyne Online Állapotfelmérést, és tudjon meg többet az érzékeny fogakról és a termékekről, melyek segíthetnek Önnek.

Online Állapotfelmérést!

Sensodyne Repair and Protect Whitening

A fogérzékenység sokféle arca

Az embereket fogérzékenységtől mentes élethez segítő projekt

 

További információk